Отримали запит від ДПС: в який строк подавати інформацію

Відповідно до ст. 73 ПКУ контролюючі органи мають право звернутися до платників податків із письмовим запитом про подання інформації, необхідної для перевірки.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Отримали запит від ДПС: в який строк подавати інформацію

Платники податків зобов’язані подавати інформацію, визначену в запиті контролюючого органу, та її документальне підтвердження (крім проведення зустрічної звірки) протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту (якщо інше не передбачено ПКУ).

У разі проведення зустрічної звірки платники податків та інші суб’єкти інформаційних відносин зобов’язані подавати інформацію, визначену в запиті контролюючого органу, протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту.

Документальне підтвердження цієї інформації на вимогу контролюючого органу може бути надано в електронному або паперовому вигляді на вибір платника податків.

За матеріалами ДПС

Отримали запит від ДПС: в який строк подавати інформацію
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор журналу «Головбух: Праця та зарплата»
Рік бухгалтера починається з нових показників мінзарплати і прожиткового мінімуму. Щомісяця відстежуйте, чи не порушили мінзарплатного правила. Контролюйте застосування ПСП. Пам’ятайте про мінімальний і максимальний страховий внесок. Виплати працівникам порівнюйте із граничними сумами, щоб не порушити соцстандартів і правильно оподаткувати.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47623

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді