В Раду подано проєкт закону про підвищення зарплати податківцям

Керівники профільного парламентського комітету заявили по подання законопроєкту про перезавантаження Державної податкової служби.

проєкт закону про підвищення зарплати податківцям

Калькулятор індексації зарплати

За словами заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка, проєкт закону створений за аналогією з проєктами по Державній митній службі та Бюро економічної безпеки.

Співавтор проєкту, який вноситься на розгляд Ради, — голова комітету Данило Гетманцев.

Що зміниться для ДПС після прийняття закону

  1. Змінюється процедура конкурсного відбору керівника ДПС. Конкурсна комісія складатиметься з дев'яти осіб, визначених Кабміном, із яких п'ять визначатимуться на підставі пропозицій міжнародних організацій. Конкурсна комісія буде визначати лише одну особу, яку вноситиме прем'єр-міністру для розгляду Урядом.
  2. Запроваджується щорічний зовнішній аудит ефективності діяльності ДПС. Негативний висновок стає підставою для звільнення голови служби.
  3. Після обрання нового керівника здійснюється переатестація всіх працівників податкової, в тому числі з питання доброчесності. Неуспішне проходження якої означатиме звільнення.
  4. Законом прямо встановлюється вищий розмір заробітної плати для податківців.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7079

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17378

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106809

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді