ПДВ: розглядається зниження ставки для сільгоспвиробників

Теми:
Мінфін виступає за зниження ставки ПДВ для сільськогосподарської продукції – з 20 до 14%. Відповідний законопроект за номером 3656 було направлено на підпис Президента після ухвалення Парламентом.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

ПДВ: розглядається зниження ставки для сільгоспвиробників

Цей документ розроблено з метою:

  • зменшення економічної ефективності «скруток» та схем ухилення від оподаткування ПДВ операцій з сільськогосподарською продукцією, що, в свою чергу, має призвести до їх згортання;
  • зменшення обсягів відшкодування ПДВ з бюджету експортерам такої с/г продукції, що зменшить навантаження на бюджет і ризики шахрайства з ПДВ;
  • підтримки виробників с/г продукції, її переробників та експортерів.

Це один з перших випадків, коли зниження ставки ПДВ активно підтримується і Міністерством фінансів, і Державною податковою службою.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2377

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58779

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді