Призначення керівників закладів культури без конкурсу – проєкт закону

Верховній Раді радять прийняти в другому читанні та в цілому закон про процедуру призначення керівників комунальних закладів культури.

призначення керівників комунальних закладів культури без конкурсу

Пошук по Класифікатору професій

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури. Проєкт закону № 8216 від 22.11.2022 внесено на розгляд ВР Кабінетом Міністрів.

Головне, що передбачене проєктом – призначення без обов’язкового проведення конкурсного добору керівників комунальних закладів культури в населених пунктах з чисельністю жителів до 5 тисяч осіб.

Також впроваджуються зміни у формуванні базової мережі закладів культури, затверджується перелік закладів культури базової мережі та спрощується діяльності театрів.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада прийняла Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Закон передбачає:

  • розмежування статусу службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування.
  • закріплення принципу політичної неупередженості службовців місцевого самоврядування, із збереженням за ними конституційного права обиратися та гарантій передбачених виборчим законодавством.
  • закріплення повноважень керівника служби в органах місцевого самоврядування;
  • щорічне оцінювання результатів службової діяльності службовців місцевого самоврядування та інше.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді