Розширено перелік видатків другої черги

Уряд доповнив перелік видатків бюджетів в умовах воєнного стану.

розширено перелік видатків

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

За рішенням Кабінету міністрів, 19 травня внесено зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Доповнено перелік видатків, за якими здійснюється відкриття асигнувань загального фонду державного бюджету. Додано видатки на відновлення діяльності військових адміністрацій окупованих територій та територій, на яких ведуться бойові дії, які переміщені з таких територій, та військових адміністрацій деокупованих територій.

Також розширено перелік видатків другої черги, за якими здійснюються платежі за дорученнями клієнтів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка. Віднесено до пріоритетних витрати місцевих бюджетів витрати на розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитах за умови придбання державних цінних паперів на суму в розмірі 50 відсотків загального обсягу коштів, які розміщуються на депозитах.

Нагадаємо, раніше Уряд доповнив перелік видатків другої черги 23 грудня 2022 року.

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Державний бюджет 2024

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ (далі – Держбюджет 2024), який є основним фінансовим планом країни. Держбюджет-2024 набере чинності з 01.01.2024 р.
3950

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35488

Державний бюджет 2022: все, що потрібно знати бухгалтеру

Затверджено Держбюджет на 2022 рік, а це означає, що ми маємо всі основні цифри та можемо вже зараз прикинути деякі розрахунки. Що і зробив експерт. Ми вже все порахували та підготували для вас зручні таблиці, які спростять вашу роботу.
12349

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді