Сплата ПДФО за договором ЦПХ: який код вказувати у платіжці

Бюджетна класифікація є обов’язковою для застосування учасниками бюджетного процесу.

сплата ПДФО за договором ЦПХ

Калькулятор індексації зарплати

При сплаті до бюджету ПДФО за договором ЦХП податковий агент відображає у платіжному документі код бюджетної класифікації 11010400.

Однією зі складових частин бюджетної класифікації є класифікація доходів бюджету.

Згідно з Класифікацєію доходів бюджету:

  • 11010100 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати;
  • 11010400 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата.

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує, що реквізит «Призначення платежу» є обов’язковим реквізитом платіжної інструкції. У разі сплати податків, зборів, митних, інших платежів, ЄСВ, внесення авансових платежів/передоплати, грошової застави на бюджетний/небюджетний/єдиний/депозитний рахунок реквізит «Призначення платежу» має додаткові поля:

  • код виду сплати — заповнюємо обов’язково, обираючи код виду сплати за додатком 1 до Порядку;
  • додаткова інформація запису — заповнюємо обов’язково, зазначаючи інформацію щодо переказу коштів у довільній формі (Порядок містить зразки заповнення цього поля);
  • номер рахунку — заповнюємо у разі сплати на єдиний рахунок, відкритий у Казначействі на ім’я ДПС;
  • сума податку — у разі сплати на єдиний рахунок, відкритий у Казначействі на ім’я ДПС;
  • інформація про податкове повідомлення/рішення — у разі сплати на єдиний рахунок, відкритий у Казначействі на ім’я ДПС;
  • тип — у разі сплати за оренду державного майна.

За матеріалами ДПС

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30420

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36354

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85342

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді