Середня зарплата за червень 2018 року

Держстат України на своєму сайті опублікував оновлену інформацію про середню заробітну плату штатних працівників за регіонами й видами економічної діяльності.

Середня зарплата в Україні в червні 2018 року зросла на 416 грн порівняно з травнем і становить 9141 грн.

За даними Держстату найвищу середню зарплату традиційно зафіксували в м. Києві — 13 553 грн, а найнижчу — у Чернігівській області — 7341 грн.

Найвищий рівень зарплат спостерігається у сфері фінансової та страхової діяльності — 15 648 грн. На другому місці — діяльність у сфері інформації та телекомунікацій — 14 020 грн. Третє місце посідає державне управління й оборона — 13 453 грн.

Найменш оплачуваним виявилося тимчасове розміщування й організація харчування — 5772 грн.

Джерело: сайт Державної служби статистики України

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді