Як оформити паспорт дитині з тимчасово окупованих територій

Державна міграційна служба пояснила, як оформити перший паспорт громадянина України дітям, які досягли 14-річного віку під час проживання на тимчасово окупованій території (ТОТ).

Як оформити український паспорт дитині з ТОТ

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

Особа, яка досягла 14-річного віку, має звернутися до будь-якого територіального підрозділу ДМС і надати такі документи:

  • свідоцтво про народження або витяг із ДРАЦСу (за наявності). Якщо відсутній документ, інформацію працівники ДМС перевірять самостійно;
  • паспорти батьків або одного з них (для перевірки належності до громадянства України). Якщо особа не підтримує стосунки з батьками або не може надати їх через воєнний стан, достатньо надати інформацію про такі документи;
  • якщо один із батьків є іноземцем або особою без громадянства, подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
  • також за наявності може подаватися реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

У разі відсутності оригіналів документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, заявником також можуть подаватися копії таких документів або інформація (персональні дані) батьків (чи одного з них).

У ДМС також зазначили, що подання копій вказаних вище документів не є обов’язковою умовою при прийнятті від заявника документів для оформлення паспорта та не може бути підставою для відмови в оформленні документа.

Нагадаємо, зараз діє наказ Мінреінтеграції від 31 травня 2023 року № 164 змінено Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф.

Джерело: офіційний сайт Мінреінтеграції

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35575

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді