Затверджено новий перелік окупованих територій та територій, на яких ведуться бойові дії

Затверджений перелік впливає на сплату місцевих податків та виплати держслужбовцям.

новий перелік окупованих теритрій та територій, на яких ведуться бойові дії

ВИМОГИ ДО ГРАФІКУ ВІДПУСТОК НА 2023 РІК

Наказом Мінреінтеграції від 31 травня 2023 року № 164 змінено Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Вперше Перелік затверджено у грудні 2022 року та періодично оновлюється. Зміни вносяться за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Нагадаємо, на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією не нараховують та не сплачують земельний податок:

Фізичні особи

за 2022 рік – з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року

у 2023 році – з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, в якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території

Юридичні особи

за 2022 рік - з 1 березня 2022 року по 31 грудня 2022 року

у 2023 році – з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, в якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території

 

Також затверджений перелік впливає на виплати державним службовцям. Посадові оклади працівникам держорганів підвищують на коефіцієнт 2 чи 1,5 залежно від місця знаходження їх робочого місця — на територіях активних бойових дій чи можливих бойових дій.

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6910

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
3062

Земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
53758

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді