Заблокували ПН: дії платника

У ДПС розповіли про порядок дій платників у разі зупинки реєстрації ПН/РК в ЄРПН та про питання, які виникають під час подання платниками пояснень і документів.

ТЕСТ для бухгалтера: Як організувати і оплатити роботу у період карантину

Заблокували ПН: дії платника

У разі зупинки реєстрації ПН/РК платнику першочергово необхідно з’ясувати причину зупинки, а саме ознайомитися з Квитанцією №1, що надходить до електронного кабінету платника і є підтвердженням зупинки.

Платник, протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного у ПН/РК має право надати письмові пояснення та копії документів в електронній формі до контролюючого органу.

Письмові пояснення та копії документів подаються до ДПС в е-формі засобами електронного зв’язку.

Перелік документів, необхідних для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в Реєстрі наведено в наказі Мінфіну № 520.

Рішення приймаються Комісією протягом 5 робочих днів та надсилається в електронному вигляді платнику.

У разі, якщо платник податків не згодний з рішенням Комісії, він може оскаржити рішення в адміністративному порядку до ДПС протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності рішення комісії контролюючого органу про відмову у реєстрації ПН/РК в Реєстрі.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47665

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді