Соцзахист військовослужбовців: якими документами регулюється

Загалом у 2020 році ухвалено 137 актів військової тематики, зокрема 3 закони України, 70 актів Президента України, а також 506 наказів Міністерства оборони України.

⭐️ Усі цифри для розрахунків із працівниками у 2021-му

Соцзахист військовослужбовців: якими документами регулюється

Ухвалення деяких нормативно – правових актів у 2020 році було спрямовано на виконання наступних завдань:

1) з метою організації харчування військовослужбовців в умовах карантинних обмежень прийнято Закон № 548-ІХ щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців, постанову КМУ 237 Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань”, постанову КМУ № 1042;

2) уточнено положення щодо надання медичної допомоги, лікування і медичної реабілітації пораненим військовослужбовцям усіх складових сектору безпеки і оборони України на базі військово-медичних закладів сил оборони в особливий період із прийняттям постанови КМУ № 903;

3) установлено винагороду за створення безпечних умов виконання бойових завдань та збереження життя і здоров`я військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу та поліцейських, які беруть участь в заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, шляхом прийняття постанови КМУ № 741.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40146

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
9629

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14606

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді