Центри зайнятості проводитимуть виїзні перевірки у роботодавців

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки розробило проєкт Порядку розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення.

виїзні перевірки роботодавців

Калькулятор штрафів

Проєкт передбачає процедуру розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття зареєстрованим безробітним, надання соціальних послуг зареєстрованим безробітним, надання застрахованим особам допомоги по частковому безробіттю (далі – розслідування).

Розслідування передбачає проведення звірки/перевірки достовірності інформації (відомостей), поданих особою під час реєстрації або перереєстрації її як зареєстрованого безробітного та протягом перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного, на підставі якої (яких) надається статус зареєстрованого безробітного (особа перебуває у статусі зареєстрованого безробітного), призначається та виплачується матеріальне забезпечення на випадок безробіття, надаються соціальні послуги, а також інформації (відомостей), на підставі якої (яких) надається застрахованій особі допомога по частковому безробіттю.

Розслідування проводитимуть філії регіональних центрів зайнятості, а також міські, районні та міськрайонні центри зайнятості за період перебування особи у статусі зареєстрованого безробітного або отримання застрахованою особою допомоги по частковому безробіттю.

Обмін інформацією здійснюється між Державним центром зайнятості, ДПС, Пенсійним фондом України, Мін’юстом та Адміністрацією Держприкордонслужби.

Якщо під час проведення звірки виявлено невідповідність (невідповідності) інформації (даних) стосовно особи (застрахованої особи), центром зайнятості здійснюється перевірка у страхувальника, роботодавця або фізичної особи – підприємця, яка є застрахованою особою, стосовно цих виявлених невідповідностей шляхом будь-яких засобів комунікації, у т. ч. електронних, або виїзної перевірки.

Рішення про проведення розслідування шляхом виїзних планових та позапланових перевірок приймається керівником центру зайнятості.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Заробітна плата: перевірка розрахунків та типові помилки

Обовʼязковий контроль нарахування зарплати убереже бухгалтера від штрафів. Розкажемо, як заробітна плата у бюджетній установі та ОМС перевіряється аудиторами та які професійні «секрети» застосовують аудитори («ревізори»).
14385

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8989

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20675

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді