Звіт про відрядження за грудень: чи можна оплатити в березні

Дуже часто працівники установ відбувають у відрядження у кінці року і бухгалтерія не завжди встигає виплатити працівнику аванс. Звісно, працівник на початку року у встановлені терміни надає авансовий звіт, який потім керівник затверджує.

Звіт про відрядження за грудень: чи можна оплатити в березні

Ситуація здається буденною, але не для бухгалтера. Йому доведеться відшкодовувати працівнику витрати у цьому році за минулий рік. Тож чи можна вважати такі видатки, видатками поточного року? А що робити якщо у січні 2021 року установа не має асигнувань, щоб розрахуватися з працівником?

Тож чи запишуть ревізори в акті ревізії порушення, якщо бухгалтер оплатить в цьому році видатки на відрядження за минулий рік, розкаже у статті колишній ревізор.

ЧИТАТИ СТАТТЮ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
147333

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67574

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
13565

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246319

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді