Рада посилила соцзахист військових та рятівників

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб».

Рада посилила соцзахист військовослужбовців і службовців цивільного захисту

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2023 РІК

Проєкт Закону № 9638 розроблено для удосконалення механізмів виплати компенсацій, одноразових допомог і грошового забезпечення військовослужбовців і службовців цивільного захисту.

Документом передбачено збереження повного грошового забезпечення службовцям цивільного захисту, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, або полонених, а також зниклих безвісти за особливих обставин. Також законопроєкт передбачає можливість виплати цих коштів сім'ям таких осіб.

Законопроєкт уточнює порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток (зокрема й у разі загибелі) та вдосконалює порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби. Такі рішення посилять соціальний захист самих військовослужбовців, працівників силового блоку та їхніх сімей.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
88474

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
343314

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
15218

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7405

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді