Готуємось до чергової епідемії – проєкт від МОЗ

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОЗ оприлюднила проєкт Порядку залучення підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності до виконання заходів з локалізації і ліквідації епідемії чи спалаху інфекційної хвороби.

підготовка до епідемії

Калькулятор штрафів

Проєкт Порядку передбачає залучати підприємства, установи та організації незалежно від форми власності (далі – установи) до виконання заходів з локалізації і ліквідації епідемії чи спалаху інфекційної хвороби залежно від рівня та характеру походження надзвичайної ситуації, з урахуванням рівня поширення епідемії або спалаху інфекційної хвороби, а також наявних сил та засобів, призначених для їх локалізації та ліквідації.

Залучатимуть установи, у т. ч. їх транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно, яке є необхідним для виконання відповідних заходів на території, на якій встановлено карантин. Рішення про це прийматиме ТЕБ та НС, спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або керівник робіт. У рішенні обов’язково зазначатимуть:

  • найменування установи;
  • перелік заходів, до яких її залучають;
  • строк виконання заходів та територія, на якій виконуватимуться заходи з локалізації і ліквідації епідемії чи спалаху інфекційної хвороби;
  • інформація про матеріально-технічні ресурси/засоби, які мають бути забезпечені установою (будівлі, транспорт, обладнання, інше майно тощо) або які надаватимуть установі для виконання визначених заходів.

Рішення ТЕБ та НС, спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або розпорядження керівника робіт є обов’язковими для виконання усіма підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності.

Зауваження та пропозиції до проєкту МОЗ прийматиме по 30 вересня на електронну скриньку [email protected].

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді