Уряд запровадив систему оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад

Кабмін дав доручення Національному агентству України з питань державної служби здійснити заходи, в тому числі підготовку та подання на розгляд Уряду проєктів нормативно-правових актів, для запровадження з 1 січня 2024 року системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад.

Уряд дав доручення запровадити систему оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад

Калькулятор індексації зарплати

На засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято протокольне рішення «Щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад з 1 січня 2024 року».

Цим рішенням було доручено Національному агентству України з питань державної служби здійснити заходи, в тому числі підготовку та подання на розгляд Уряду проектів нормативно-правових актів, для запровадження з 1 січня 2024 року системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, яка, зокрема, передбачає посилення ролі посадового окладу, запровадження грейдової системи посадових окладів, де розмір мінімального грейду не може бути менше розміру мінімальної заробітної плати.

Окрім цього Міністерству фінансів України при підготовці проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» передбачити норми, необхідні для запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, а також врахувати, що розмір фонду оплати праці державного органу визначається з урахуванням фактичної чисельності працівників станом на 1 липня 2023 року, збільшеної на 10 відсотків.

Джерело: офіційний сайт КМУ

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
76465

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13012

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
49412

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді