Податкове зобов’язання за результатами перевірки: які штрафні санкції передбачає

Штрафні (фінансові) санкції у разі визначення контролюючим органом за результатами перевірки суми податкового зобов’язання встановлені ст. 123 ПКУ.

Калькулятор штрафів

Податкове зобов’язання за результатами перевірки: які штрафні санкції передбачає

При нарахуванні контролюючим органом, зокрема, грошового зобов’язання, визначеного за результатами перевірки, нараховується пеня за кожний календарний день прострочення сплати, включаючи день погашення, з розрахунку 120% річних.

На суми заниження податкового зобов’язання, визначеного ст. 129 ПКУ, нараховується пеня за кожний календарний день заниження податкового зобов’язання, включаючи день настання строку погашення, з розрахунку 120% річних.

При складанні актів перевірок суми пені не нараховуються і не зазначаються.

Крім того, до суб’єкта господарювання відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення може бути застосована адміністративна відповідальність.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді