Невиконання квоти по працевлаштуванню: яку відповідальність передбачає

У Держпраці пояснили підстави притягнення до відповідальності за невиконання квоти для працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

⭐️ Усі цифри для розрахунків із працівниками у 2021-му

Невиконання квоти по працевлаштуванню: яку відповідальність передбачає

Дана норма регулюється частиною другою статті 53 Закону України “Про зайнятість населення”.

Відповідно до цієї статті, за невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні, з нього стягується штраф за кожну необгрунтовану відмову у працевлаштуваннні таких осіб у межах відповідної квоти.

Сума штрафу – двократний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення ( з 01.01.20210 року – 9446 грн.)

Штраф накладається уповноваженою особою Держпраці.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді