Медогляд працівників-2021: як організувати

Процедуру проведення медичних оглядів працівників визначено «Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій», який затверджено Наказом МОЗ № 246.

Як відзвітувати про зарплату до статистики? ►►► Дізнайтеся за результатами тесту✔️

Медогляд працівників-2021: як організувати

Роботодавець або його представник повинні надати до Головного управління Держпраці заяву на ім’я начальника управління щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2021 році.

Після розгляду наданих документів спеціалістом відділу з питань гігієни праці складається Акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам у 2021 році.

До Акту вносяться дані щодо шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу та дані щодо робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд.

На підставі Акту роботодавець протягом місяця складає 4 примірники поіменних списків працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам в 2021 році та погоджує їх з фахівцем відділу з питань гігієни праці.

Один примірник Списку залишається на підприємстві, другий – надається ЗОЗ для проведення медичного огляду працівників, третій – надається до відділу з питань гігієни праці управління, четвертий – робочому органу виконавчої дирекції ФССУ.

Заклад охорони здоров’я складає план-графік проведення медичного огляду працівників підприємства та погоджує його із роботодавцем та територіальним закладом Держпраці.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді