Стартує програма безкоштовної профтехосвіти для учасників бойових дій

Уряд запроваджує пілотну програму безкоштовної професійно-технічної освіти для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Здобувачі освіти зможуть самостійно обирати напрям та вид професійного навчання, а також заклади освіти із переліку, який буде розміщено на сайті Державного центру зайнятості. Про це йдеться у затвердженому Кабміном Порядку реалізації експериментального проєкту з організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Пілот спрямований на підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, а також сприятиме подальшому працевлаштуванню ветеранів війни та осіб з інвалідністю, яку вони отримали під час війни. Координуватиме експериментальний проєкт Мінекономіки та ДЦЗ — в межах системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, яку в Україні впроваджує Мінветеранів.

Відповідно до Порядку, учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть проходити як первинну професійну підготовку, так і перепідготовку, або підвищити кваліфікацію.

Крім того, особам, які навчатимуться не за місцем проживання, а також особам, які супроводжуватимуть особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, передбачено компенсацію витрат на проїзд до місця навчання та у зворотньому напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.

Фінансування професійного навчання та пов’язаних із ним витрат буде здійснюватися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Джерело: офіційний сайт КМУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді