Президент підписав закон про повернення та відкриття е-декларацій

Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 9534 про повернення та відкриття електронних декларацій українських чиновників.

Законопроєкт про повернення та відкриття е-декларацій

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Законопроєкт № 9534 був проголосований 20 вересня та підтриманий 341 депутатами. Згідно з внесеними правками:

  1. НАЗК матиме час до листопада, щоб відкрити Реєстр декларацій. В ньому будуть відображені декларації тих суб'єктів декларування, які подавали декларації у 2022-2023 роках.
  2. Ті, хто не подавав, матиме час до 31 січня 2024 року.
  3. Всі декларації, подані добровільно, будуть враховані і повторно їх подавати не потрібно.

Які декларації не будуть оприлюднені

Не будуть відображатися в Реєстрі декларації:

  • військовослужбовців Державної прикордонної служби, Держспецзв'язку, Управління державної охорони;
  • осіб, які безпосередньо забезпечують безпеку посадових осіб у відповідності до Закону «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб»;
  • осіб, серед членів родини яких є персони з пунктів 1-2.

Крім цього, дані про об'єкт декларування, який знаходиться у власності або користуванні суб'єкта декларування або членів його родини, вказується в декларації за наступної умови: якщо право володіння чи користування виникло не менше ніж за 30 календарних днів, які передували останньому дню звітного періоду або не менше половини днів протягом звітного періоду.

Нова форма електронної декларації Декларація для держслужбовців та посадових осіб ОМС – нова форма

СКАЧАТИ

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7058

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування триває до 31 березня 2024 року, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66078

Електронна декларація – хто подає

⚡️Після відновлення декларування подання електронних декларацій триває до 31 березня 2024 року. Подання декларції – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій статті.
90357

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
57786

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді