20-ОПП: чи подавати через зміни адмінустрою

Чи необхідно подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП з інформацією про об’єкт оподаткування, якщо внаслідок зміни адміністративного устрою змінюється адміністративна одиниця, де знаходиться об’єкт оподаткування?

Як без штрафів організувати роботу бухгалтерської служби? ►►► Пройдіть тест ✔️

20-ОПП: чи подавати через зміни адмінустрою

Наказом № 290 затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який впроваджується на заміну КОАТУУ.

Відповідно із впровадженням Кодифікатора ведення КОАТТУ буде припинено. У перехідний період для заповнення повідомлення № 20-ОПП може використовуватись КОАТУУ.

Отже, якщо внаслідок зміни адміністративно-територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, повідомлення № 20-ОПП подається з ознакою «3 - зміна відомостей про об’єкт оподаткування».

У графах 6-7 повідомлення № 20-ОПП зазначається код та назва населеного пункту - адміністративного центру новоствореної територіальної громади згідно з КОАТУУ. Такий порядок заповнення граф 6-7 повідомлення № 20-ОПП діятиме до завершення перехідного періоду - до запровадження Кодифікатора.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді