Інвентаризація ТМЦ: чи може ДПС вимагати при перевірці

Податківці пояснили чи мають право контролюючі органи під час проведення перевірок вимагати від платників податків, що перевіряються, проведення інвентаризації ТМЦ.

СКАЧАТИ зразок наказу про інвентаризацію

Інвентаризація ТМЦ: чи може ДПС вимагати при перевірці

Контролюючі органи мають право вимагати під час проведення перевірок від платників податків, що перевіряються, проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, коштів, зняття залишків товарно-матеріальних цінностей, готівки (ст. 20 ПКУ).

Якщо платник податків відмовляється від проведення відповідно до вимог ПКУ інвентаризації, то може бути застосовано адміністративний арешт майна платника податків (ст. 94 ПКУ).

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Позабалансовий облік в бюджетних установах

Є певні активи, які бюджетні установи не можуть обліковувати на балансі. Тож їм місце на позабалансових рахунках. З’ясуємо, як здійснювати позабалансовий облік в бюджетних установах для різних активів.
67183

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4232

Інші необоротні матеріальні активи бюджетних установ: облік

Інші необоротні матеріальні активи поодинці за вартістю незначні, але за кількістю – досить помітні об’єкти в бухгалтерському обліку бюджетних установ. Нехтувати правилами їхнього обліку не варто. З’ясуємо, що це за активи й як їх обліковувати.
52401

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді