Статті за темою Основні засоби

Основні засоби 2024
Основні засоби це матеріальні активи, без яких жодна установа, держорган, ОМС функціонувати не зможе. Та не усі матеріальні активи є основними засобами. Розглянемо детальніше, що таке основні засоби установи та які вони бувають у 2024 році.
170863
Картка аналітичного обліку касових видатків
Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
23909
Безоплатна передача основних засобів в бюджетних установах
У бюджетній сфері безоплатна передача – поширене явище. Коли відбувається безоплатна передача основних засобів? Як різнитиметься оцінка активу залежно від ситуації та як відображати ці операції в бухобліку? Розглянемо детальніше.
97754
Інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів: заповнення без помилок
На підставі акта введення в експлуатацію основних засобів, акта приймання-передачі основних засобів, технічної та іншої супровідної документації бухгалтер формує регістри аналітичного обліку. Серед них – інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів бюджетних установ. Розглянемо детально, як її заповнити.
64296
Акт списання основних засобів – бланк та зразок
Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
113416
Первісна вартість основних засобів: зразок картки обліку та рахунки
Первісна вартість основних засобів: ➤ що таке первісна вартість ОЗ ➤ як її визначити ➤ з чого складається ➤ зміна первісної вартості основних засобів ➤ ГОТОВІ ЗРАЗКИ проведень для обліку незавершених капінвестицій картки аналітичного обліку капінвестицій.
60185
Як вести облік земельних ділянок
Облік земельних ділянок в бюджетних установах — у складі основних засобів чи як нематеріальні активи? Проведення у консультації.
33596
Облік безоплатно отриманих основних засобів
Бюджетні установи отримують основні засоби без оплати: від юридичних і фізичних осіб як дарунок, а також від інших бюджетних установ. Як показати в обліку дарунки – від отримання до амортизації.
28294