Мінцифри і НАДС розвиватимуть цифрові компетентності держслужбовців

Мінцифри та НАДС працюватимуть над формуванням і розвитком цифрових компетентностей публічних службовців.

Вам більше не потрібно гортати величезний нормативний акт, аби знайти строк!

Вносимо зміни у штатні розписи у зв’язку з підвищенням посадових окладів

Мінцифри і НАДС розвиватимуть цифрові компетентності держслужбовців

Для цього Мінцифри підписало меморандум із НАДС. Домовилися:

1) Підвищувати ефективність діяльності державних службовців у сфері цифрових трансформацій.

Зокрема:

  • сприяти підвищенню рівня цифрової грамотності, формуванню та розвитку цифрових компетентностей державних службовців, удосконаленню процесу оцінювання та вимог щодо цифрової компетентності кандидатів на зайняття посад державної служби,
  • розробляти навчальні курси, здійснювати навчання та тестування з цифрової грамотності держслужбовців,
  • впроваджувати єдині підходи до змісту, форм та методів підвищення кваліфікації держслужбовців з питань цифрової грамотності,
  • методично підтримувати конкурсні комісії з питань оцінювання рівня цифрової грамотності державних службовців.

2) Підвищувати ефективність діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад у сфері цифрових трансформацій.

Зокрема:

  • сприяти підвищенню рівня цифрової грамотності, формуванню та розвитку цифрових компетентностей посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад,
  • вивчати можливості впровадження в конкурсну процедуру на посади посадових осіб ОМС оцінювання компетентності «цифрова грамотність» та розробляти відповідну методологію,
  • розробляти навчальні курси, здійснювати навчання та тестування з цифрової грамотності посадових осіб ОМС та депутатів місцевих рад.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106785

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді