Продовження воєнного стану та мобілізації: Президент вніс у Раду законопроєкти

Президент вніс на затвердження Ради закони про Укази продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації.
Продовження воєнного стану та загальної мобілізації

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Президент вніс до Парламенту два законопроєкти про затвердження своїх указів щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та загальної мобілізації:

  • законопроєкт про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» № 10211 від 06.11.2023;
  • законопроєкт про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» № 10212 від 06.11.2023.

Згідно з документом:

  • строк дії воєнного стану в Україні буде продовжено з 05 години 30 хвилин 16 листопада на 90 діб;
  • строк проведення загальної мобілізації буде продовжено з 16 листопада на 90 діб.

Це буде вже дев'яте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни. 

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5429

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами 2024

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами належить до соціальних відпусток. Її надають працівниці, яка є вагітною або народила/усиновила немовля. Процедура надання цієї відпустки змінилась у листопаді 2023 року. Що має зробити вагітна працівниця аби отримати відпустку, як перенести початок відпустки, як її продовжити, оплатити, які дії має зробити роботодавець, а які працівниця розглянемо детальніше у публікації.
3165

ЄСВ 2024

Граничні розміри ЄСВ у 2024 році двічі змінювалися через збільшення мінімальної зарплати. Це впливає на мінімальний та максимальний розмір ЄСВ у II-IV кварталах 2024 року. Розглянемо, що таке єдиний соціальний внесок, як змінюється ЄСВ у 2024 році та які новації з ЄСВ слід очікувати.
28035

ПДФО 2024

Податок на доходи фізичних осіб є загальнодержавним податком, який наповнює державний та місцеві бюджети. Відсоток ПДФО впливає на величну отримуваного доходу працівників. Яка ставка ПДФО у 2024 році, за якими правилами його утримувати із зарплати та інших виплат.
8230

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді