Затверджені Критерії визначення важливих для бронювання підприємств

Підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузей національної економіки у сфері статистики, якщо вони відповідають хоча б одному з затверджених критеріїв.

Держстат затвердив Критерії визначення важливих в цілях бронювання підприємств

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2023 РІК

Державна служба статистики України наказом від 17.10.2023 № 283 ухвалила Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки у сфері статистики.

Підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузей національної економіки у сфері статистики, якщо вони відповідають хоча б одному з таких критеріїв:

  • забезпечення відповідно до законодавства збереження та захисту офіційної державної статистичної інформації, дотримання її конфіденційності;
  • забезпечення в межах своєї компетенції функціонування єдиної інформаційно-аналітичної системи повного циклу статичного виробництва;
  • забезпечення в межах повноважень, передбачених актами законодавства, ефективного функціонування телекомунікаційної системи органів державної статистики.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 06.11.2023 не опублікований.

Джерело: наказ Держстату від 17.10.2023 № 283

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
4577

Військовий облік жінок і доплата за ведення у 2023 році

Зазвичай в бюджетних установах більшість із працівників — жінки. Як з 1 січня вести військовий облік на підприємстві старими силами? Порадимо, як впоратися з новими обсягами роботи і не порушити закон.
22558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді