Оплачуємо відрядження, коли у розрахунковому періоді премія - ПРИКЛАДИ

МІНЕКОНОМІКИ РОЗ’ЯСНЮЄ: як включати премії до розрахунку середньої зарплати, як округлювати проміжні розрахунки.

Дні відрядження оплачуйте за умовами трудового або колективного договору. Стежте за тим, щоб розмір оплати був не нижчим за середній заробіток (ч. 4 ст. 121 Кодексу законів про працю України). Середній заробіток обчислюйте за Порядком № 100. Зважайте, що наприкінці 2020 року Кабмін змінив Порядок № 100. Зміни викликали у бухгалтерів чимало запитань. Мінекономіки відреагувало Листом № 4708.

Оплачуємо відрядження, коли у розрахунковому періоді премія - ПРИКЛАДИ
Виплати, які потрібно включати до розрахунку середньоденної зарплати, знайдете у пункті 3 Порядку № 100.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклад розрахунку середньої зарплати для нарахування премії

Розрахунок середньої зарплати потрібен при нарахування відпускних, оплати днів відрядження, лікарняних і декретних. Правила розрахунку середньої з Порядку 100 за останні роки змінювалися кілька разів. Якраз у частині премій. В консультації – як рахувати середню для різних виплат, коли є премії, що стосуються розрахункового періоду.
83648

Виплати премій до професійних свят і святкових днів робітникам ОМС

Наближаються свята, і є гарна ідея преміювати всіх працівників органу місцевого самоврядування (ОМС). Постає питання, а чи можна це зробити? Яка різниця у преміюванні робітників і посадовців ОМС, як назвати причину преміювання – відповідь у консультації.
29894

Зразок наказу про преміювання працівників

За успішне виконання роботи працівник може отримати від установи заохочення у вигляді премії. Підставою для її нарахування є наказ керівника. Для вас — зразок наказу про преміювання працівників.
241010

Преміювання працівників бюджетних установ 2024

Нарахування премій в бюджетних установах 2024: ➤ зразок положення про преміювання ➤ наказ про преміювання ➤ види премій ➤ критерії преміювання ➤ розмір премії ➤ позбавлення премії
243232

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їх нарахування, виплата авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7186

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді