Як показати у Д1 доходи і ЄСВ та коли можна не подавати Д1

Як показати у Д1 доходи і ЄСВ та коли можна не подавати Д1

Подавайте Д1, якщо у звітному періоді нараховували застрахованим особам зарплату чи інші доходи.

Не подавайте Д1, якщо протягом звітного кварталу:

  • не було найманих працівників;
  • не укладали з фізсобами договорів цивільно-правового характеру на виконання робіт чи надання послуг.

Відомості про нараховані суми ЄСВ вносьте до Д1 на підставі бухгалтерських та інших документів, за якими нараховуєте виплати або які підтверджують їх нарахування (п. 6 розд. ІІ Порядку № 4).

Д1 у складі Податкового розрахунку подавайте щокварталу за місяцями звітного кварталу. Тобто Податковий розрахунок за I квартал 2021 року має містити три Д1 — за січень, лютий і березень.

Як показати у Д1 доходи і ЄСВ та коли можна не подавати Д1

Щоб призначити пенсії або соцвиплати, подавайте Д1 з типом «Довідковий» винятково у межах звітного кварталу

Строк подання Податкового розрахунку — протягом 40 календарних днів (к. дн.), що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Отже, за I квартал 2021 року звітуйте з 1 квітня по 11 травня 2021 року (п. 1 розд. ІІ Порядку № 4).

Як показати у Д1 доходи і ЄСВ та коли можна не подавати Д1
Якщо протягом кварталу призначали застрахованим особам пенсії або інші соціальні виплати, Д1 подавайте не лише за звітний квартал у складі Податкового розрахунку, а й протягом поточного кварталу. У проміжних Д1 зазначайте тип «Довідковий». Його подають, щоб надати інформацію ПФУ чи соціальним фондам.

Строків подання Податкового розрахунку та Д1 з типом «Звітний» як «Довідковий» Порядок № 4 не встановлює. ПФУ роз’яснив, що його подають у межах звітного кварталу, якщо настала відповідна подія (Лист № 2800).

Отже, якщо мали надати довідкову інформацію за місяці І кварталу, але не встигли подати Д1 з типом «Довідковий» до 31 березня 2021 року, цю інформацію фонди отримають лише після 1 квітня з Податкового розрахунку з типом «Звітний».

Звітуйте про ЄСВ без помилок: практикум із заповнення Додатка 1 об’єднаного звіту

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
324

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18772

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36354

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді