У яких областях шкільне харчування буде фінансуватися за рахунок ООН

16 листопада Всесвітня продовольча програма ООН підписала договори з 11 областями щодо підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах країни.

У яких областях шкільне харчування буде фінансуватися за рахунок ООН

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Минулого навчального року Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) і Міністерство освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування. Упродовж першого етапу програми ВПП підтримала приготування їжі для 12 000 дітей у 58 школах Київської області. Завдяки фінансуванню від Уряду Франції та приватних донорів цього навчального року ВПП змогла розширити програму по всій країні.

Упродовж 2023–2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей.

Кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на:

  • поліпшення якості харчування;
  • або зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Області обирали на підставі низки критеріїв, зокрема:

  • рівня продовольчої безпеки;
  • кількості внутрішньо переміщених осіб.

ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування та в тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, органами місцевого самоврядування і школами.

Джерело: офіційний сайт МОН

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24051

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
6935

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
215

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді