Е-Система: відкрито відомості про об’єкти нерухомості/незавершеного будівництва

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
На публічному порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) відкрили відомості про необхідні документи для реєстрації спеціального майнового права (СМП).

відомості про об’єкти нерухомості і незавершеного будівництва

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Кожен користувач системи може перевірити майбутні обʼєкти нерухомості (МОНи), об’єкти незавершеного будівництва (ОНБ) та отримати всю інформацію про них, у т. ч. про наявність:

  • права на виконання будівельних робіт;
  • проектної документації на будівництво;
  • містобудівних умов та обмежень.

Інформація про ОНБ та МОНи міститься в наступних розділах порталу:

  • договір щодо організації та фінансування будівництва – у цьому розділі йдеться про розмежування права власності на об’єкти між девелопером і замовником, відомості про них та про права на об’єкти;
  • відомості про визначення гарантійної частки та розподіл прав – тут можна ознайомитись з інформацією про об’єкти, які визначені, як гарантійна частка, про розмежування прав між замовниками будівництва, девелоперами, переглянути публічні відомості про проектну документацію, містобудівні умови та обмеження, технічні умови, номери земельних ділянок;
  • заява про реєстрацію майнового права в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ДРРП) – у цьому розділі користувач е-системи може ознайомитися з відомостями про замовників, номером проектної документації, містобудівних умов та обмежень, експертизою проектної документації, номером дозволу та рішенню по адресі, відомостей про гарантійну частку. Також за наявними посиланнями в документі можна перейти та детальніше подивитися публічну інформацію про них.

Сьогодні на порталі ЄДЕССБ доступно 11 зареєстрованих заяв від замовників будівництва. А користувачами е-системи розпочато внесення відомостей і створення документів, необхідних для реєстрації СМП на більш ніж 60 об’єктів будівництва. Інформуємо, що всі потрібні дані про СМП можна отримати в Telegram-чаті.

Функціонал реєстрації спеціального майнового права розроблений у тісній співпраці з Мін’юстом. Цифровізація будівельних послуг реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Мінцифри за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді