Закон про перевірки з 1 грудня не набув чинності

Станом на 1 грудня законопроєкт щодо повернення податкових перевірок окремих платників податків № 10016-д не підписано Президентом України.

Закон про перевірки з 1 грудня не набув чинності

Калькулятор штрафів

Президент України Володимир Зеленський досі не підписав законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок № 10016-д. Про це повідомив перший заступник голови Податкового Комітету Ярослав Железняк. В самому тексті законопроєкту № 10016-д йдеться про те, що він набирає чинності не раніше дня, наступного за днем опублікування. 

«Тобто мав (вступити в силу) 1 грудня, а так….виходить дивна ситуація. В кращому випадку 3 грудня. Дрібниця, але вже другий раз по цьому питанню через конкретних людей в ОП порушуємо домовленості з МВФ», - повідомив Железняк у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, метою законопроєкт № 10016-д є виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року в частині обмеження дії мораторію на проведення податкових перевірок.

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8638

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19058

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді