Чи призначать пенсію за копією трудової книжки

Чи буде здійснено призначення пенсії у разі втрати трудової книжки, але при наявності нотаріально завіреної копії всіх сторінок документа – роз'яснення.

Чи призначать пенсію за нотаріально завіреною копією трудової книжки

Калькулятор стажу

Документи про стаж (зокрема, трудова книжка), вік та заробітну плату для призначення пенсії подаються тільки в оригіналах (п. 2.23. Постанови правління Пенсійного фонду України «Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 25.11.2005 № 22-1).

У випадку відсутності оригіналів документів варто звернутися до суду для підтвердження періодів стажу трудової діяльності. Для усунення можливих ризиків і негативних наслідків втрати паперової трудової книжки та документів про трудову діяльність — рекомендовано завантажувати їх скан-копії на вебпортал Пенсійного фонду України. 

Тож, у випадку втрати оригіналу трудової книжки, призначити пенсію за копією нотаріально завірених сторінок документу не можуть.

Джерело: сторінка у Facebook ГУ ПФУ в Донецькій області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69028

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
50566

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
75039

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
79291

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді