Рядок 033 Єдиного звіту: як правильно заповнити

Податківці пояснили правила заповнення рядка 033 єдиної звітності у разі наявності неуповноваженого відокремленого підрозділу.

Об'єднана звітність: коли і як подавати податковий розрахунок «Довідковий»

Рядок 033 Єдиного звіту: як правильно заповнити

Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, та платники єдиного внеску зобов’язані, зокрема, подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користь платників податків – фізосіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

При цьому, якщо відокремлений підрозділ юрособи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати податок до бюджету, Розрахунок за такий підрозділ подає юрособа до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Отже, у разі наявності у юрособі не уповноваженого сплачувати ПДФО відокремленого підрозділу, в якому працюють наймані працівники та за який вона стає на облік як платник податку за неосновним місцем обліку, така юридична особа заповнює окремий Розрахунок із зазначенням в ряду «033» повного найменування відокремленого підрозділу за який подається такий Розрахунок та додаток 4ДФ по цьому підрозділу.

За матеріалами ЗІР

Рядок 033 Єдиного звіту: як правильно заповнити
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в одному звіті. Пояснимо, як правильно її заповнити, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді