Чи можна компенсувати працівнику проїзд до місця відрядження з місця відпустки або навпаки

Чи можна компенсувати працівнику проїзд до місця відрядження з місця відпустки або навпаки

Щоб вирішити службові питання, керівники установ направляють працівників у відрядження, бухгалтерія відшкодовує їм витрати, нараховує заробітну плату. Це звична процедура для кожної установи. Утім, інколи трапляються ситуації, що лише на перший погляд прості, а щоб їх вирішити, потрібно проаналізувати і порівняти між собою не один нормативний документ чи роз’яснення. Приміром, чи має право бухгалтер оплатити проїзд, якщо працівник виїде у відрядження з місця відпустки? Що робити коли вартість житла з ПДВ перевищує граничну суму витрат? Чи виплачувати добові за вихідні дні?

Відповіді на ці та інші не менш болючі запитання читайте у статті колишнього ревізора.

Читати відповіді

Чи можна компенсувати працівнику проїзд до місця відрядження з місця відпустки або навпаки
ЛЮДМИЛА КРАВЧЕНКО,керівник експертної групи Експертус Головбух
Що робити, коли премія припадає на період відрядження?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
148569

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67922

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
13711

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247458

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді