Які е-декларації відберуть для повної перевірки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАЗК затвердив Порядок відбору декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (е-декларації), для проведення повної перевірки та черговості такої перевірки на підставі оцінки ризиків.

які е-декларації відберуть для повної перевірки

Калькулятор днів щорічної відпустки

Для проведення повної перевірки відбирають е-декларації за такими рівнями черговості:

  • перший рівень – е-декларація подана службовою особою, яка станом на останній день звітного періоду або протягом не менше половини днів звітного періоду займала відповідальне та особливо відповідальне становище або посаду, пов’язану з високим рівнем корупційних ризиків;
  • другий рівень – е-декларація подана іншим суб’єктом декларування і має найвище значення показника рейтингу ризику е-декларацій;
  • третій рівень – е-декларація, у т. ч. щодо якої наявна довідка про результати проведення автоматизованої перевірки, стосовно якої складено обґрунтовану доповідну записку про наявність підстав для проведення повної перевірки (повторної повної перевірки), якщо такі відомості стосуються майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, і можуть відрізнятися від достовірних на суму понад 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації;
  • четвертий рівень – е-декларація, у т. ч. щодо якої наявна довідка про результати проведення автоматизованої перевірки, стосовно якої складено обґрунтовану доповідну записку про наявність підстав для проведення повної перевірки (повторної повної перевірки), якщо такі відомості стосуються майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, і можуть відрізнятися від достовірних на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації.

Наказ НАЗК від 07.12.2023 № 284/23 набрав чинності 15.12.2023.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7015

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування триває до 31 березня 2024 року, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66050

Електронна декларація – хто подає

⚡️Після відновлення декларування подання електронних декларацій триває до 31 березня 2024 року. Подання декларції – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій статті.
90336

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
57760

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді