Обов’язкові реквізити у Податковому розрахунку: що до них відносити

Пунктом 48.3 статті 48 ПКУ визначено перелік основних обов’язкових реквізитів, які повинна містити податкова декларація.

⚡️ Єдиний рахунок — 2021: перейти чи відмовитися

Обов’язкові реквізити у Податковому розрахунку: що до них відносити

Враховуючи вимоги ПКУ та Порядку, особливості адміністрування ПДФО, ВЗ, ЄВ, до основних реквізитів, обов’язкових до заповнення для всіх типів Розрахунку, віднесено:

  • інформацію, що міститься в рядках з 01 по 05 (крім рядків 033 – 035, які заповнюються виключно у випадках, визначених пунктом 1 розділу ІІІ Порядку),
  • інформацію про додатки та їх кількість, що визначені в рядку 06 цього Розрахунку,
  • дата подання Розрахунку платником єдиного внеску, підписи посадових осіб платника єдиного внеску, дані про підписантів та печатка (за наявності), які проставляються на останній сторінці.

Відповідні обов’язкові реквізити є також обов’язковими до заповнення за їх наявності у додатках до Розрахунку.

Коригування обов’язкових реквізитів Порядком не передбачено. У зв’язку з цим при проведенні коригувань, визначених розділом V Порядку, платник податків формує та подає Розрахунок з типом «Звітний новий» або «Уточнюючий».

Він має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01 – 05 та у рядку 031 для платників єдиного внеску, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитися коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 цього Розрахунку. При цьому додатки, інформація щодо яких не коригується, у рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються.

За матеріалами ДПС

Обов’язкові реквізити у Податковому розрахунку: що до них відносити
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в одному звіті. Пояснимо, як правильно її заповнити, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді