1-ДР і 5-ДР: як подається через Е-кабінет

Яким чином малолітнім особам (до 14 років) подати через ЕК заяви за формами № 1ДР та № 5ДР?

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

1-ДР і 5-ДР: як подається через Е-кабінет

В електронному вигляді Облікова картка за ф. № 1ДР та Заява за ф. № 5ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків через розділ «Облікова картка фізособи - платника податків. Форма 1ДР», заява за ф. № 5ДР через меню «ЕК для громадян» приватної частини ITC «Електронний кабінет».

При заповненні Облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР платник податків самостійно обирає контролюючий орган, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Для приєднання до Облікової картки за ф. № 1ДР та Заяви за ф. № 5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику податків необхідно використати закладку «Додатки», обрати опцію «Додати» та обрати «Документ довільного формату», який заповнюється наступним чином:

  • поля «Назва документу», «Номер документу», «Дата документу» заповнюються згідно з даними документа, що посвідчує особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних;
  • у графі 2 «Найменування файлу документа» табличної частини обирається відповідна сканована копія документа.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді