Атестація робочих місць для осіб з інвалідністю: особливості процедури

Статтею 1 Закону №2961 зазначено, що робоче місце особи з інвалідністю – місце або виробнича ділянка постійного або тимчасового знаходження особи у процесі трудової діяльності на підприємствах, в установах і організаціях.

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Атестація робочих місць для осіб з інвалідністю: особливості процедури

Тобто будь-яке робоче місце, на яке за трудовим договором прийнято особу з інвалідністю, може бути робочим місцем особи з інвалідністю. Після звільнення зазначеної особи робоче місце перестає бути робочим місцем особи з інвалідністю.

Чинним законодавством не передбачено окремого порядку атестації робочого місця особи з інвалідністю за умовами праці. Атестацію слід проводити відповідно до вимог Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ № 442.

За матеріалами Держпраці

Атестація робочих місць для осіб з інвалідністю: особливості процедури
ІРИНА ПЕТРУСЕНКО,експерт Експертус Головбух
Сума авансу має бути не менша за оплату фактично відпрацьованого часу. Платити більше — небезпечно. Пояснимо коли та чому

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13844

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді