ПСП: як застосовується при нарахуванні ПДФО до зарплати

Теми:
У ДПС звертають увагу: податкова соціальна пільга застосовується до всієї заробітної плати за місяць, а не до її частини – авансу.

✔️ ПСП-2021: кому і як надавати

ПСП: як застосовується при нарахуванні ПДФО до зарплати

Платник ПДФО має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді зарплати (інших прирівняних до неї виплат, компенсацій та винагород).

Дана умова діє якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн (у 2021 році – 3 180 гривень).

У разі перевищення місячної заробітної плати понад встановлений розмір, питання надання податкової соціальної пільги не розглядається, незалежно від категорії платника ПДФО, що її одержує.

Норм встановлені п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу.

За матеріалами ДПС

ПСП: як застосовується при нарахуванні ПДФО до зарплати
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У ФОКУСІ: ⏩ на кого, крім роботодавців, поширили порядок індексації ⏩ хто і як індексуватиме аліменти у твердій грошовій сумі ⏩ яке правило індексації для «новачків» і «переведених» ⏩ яке правило для доходів, що підвищили посеред місяця

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30647

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36418

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді