Товари та послуги за нульовою ставкою: чи відображати в ПДВ-декларації

Теми:
Чи підлягає відображенню у податковій декларації з ПДВ та у додатку 1 (Д1) до неї коригування обсягів придбання товарів/послуг без ПДВ або за нульовою ставкою — роз’яснюють податківці.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

Товари та послуги за нульовою ставкою: чи відображати в ПДВ-декларації

Порядок заповнення і подання податкової звітності з ПДВ затверджено наказом Мінфіну №21.Відповідно до Порядку, до розділу II декларації «Податковий кредит» включаються обсяги придбання (виготовлення, будівництва, спорудження, створення) товарів/послуг, необоротних активів на митній території України без ПДВ (рядок 10.4).

Коригування податкового кредиту відображається у рядку 14 декларації.

При заповненні рядка 14 обов’язковим є подання додатку 1 «Відомості про суми ПДВ, зазначені у ПН/РК, не зареєстрованих в ЄРПН, та про податковий кредит з урахуванням його коригування (Д1)», що заповнюється в розрізі контрагентів.

Відомості про коригування податкового кредиту згідно зі ст. 192 ПКУ відображається у таблиці 2.2 додатка 1.

При цьому у таблиці 2.2 додатка 1 підлягають відображенню лише обсяги коригування податкового кредиту за операціями з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставками 7% і 14%.

Отже, коригування обсягів придбання без ПДВ та/або за нульовою ставкою не підлягає відображенню у декларації та у додатку 1 до декларації.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2377

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58786

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді