Оформлення юрособи: як стати на облік у ДПС

Взяття на облік юросіб здійснюється відповідно до ст. 64 ПКУ та Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Мінфіну № 1588.

⚡️ За яким алгоритмом заповнювати Податковий розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?⚡️

Оформлення юрособи: як стати на облік у ДПС

Відповідно до Порядку взяття на облік за основним місцем обліку юросіб у контролюючих органах здійснюється після:

  • проведення державної реєстрації створення юрособи;
  • присвоєння кодів за ЄДРПОУ.
  • Підставою для взяття на облік юридичних осіб є надходження до контролюючого органу:
  • відомостей з ЄДР про державну реєстрацію створення юридичної особи;
  • відомостей з ЄДР про скасування державної реєстрації припинення юридичної особи;
  • документів, визначених розд. IV Порядку № 1588 та поданих юридичною особою.

Для взяття на облік платник податків, який обслуговувався централізованою бухгалтерією та прийняв рішення про самостійну сплату податків, подає до контролюючого органу заяву за формою № 1-ОПП та пред’являє документ, що підтверджує державну реєстрацію.

Взяття на облік проводиться у день отримання відомостей з ЄДР, наданих згідно із Законом № 755, чи заяви від платника податків та здійснюється за датою внесення даних до Єдиного банку даних юридичних осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідних відомостей чи заяви платника податків у журналі за формою № 2-ОПП.

Взяття на облік юридичних осіб, відомості щодо яких містяться в ЄДР, як платників податків і зборів у контролюючих органах підтверджується відомостями, оприлюдненими на порталі електронних сервісів відповідно до Закону № 755.

У разі взяття на облік як платників юридичних осіб, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та відомості щодо яких не містяться в ЄДР, контролюючий орган за основним місцем обліку формує довідку про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до ЄДР, за формою № 34-ОПП.

Така довідка надсилається платнику податків не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік.

За матеріалами ДПС

Оформлення юрособи: як стати на облік у ДПС
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в одному звіті. Пояснимо, як правильно її заповнити, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді