Рядок “Усього” в додатку 4ДФ: чи треба заповнювати

Податківці запевняють: у разі подання додатка 4ДФ до Розрахунку з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий» підсумковий рядок «Всього» по графам 3а, 3, 4а, 4, 5а та 5 розд. I не заповнюється.

Рядок “Усього” в додатку 4ДФ: чи треба заповнювати

Відповідно до Порядку коригування показників розд. I «Персоніфіковані дані про суми нарахованого на користь фізичних осіб доходу» додатка 4ДФ до Розрахунку проводиться таким чином:

  • для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 10 указати «1» – на виключення рядка;
  • для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи й у графі 10 указати «0» – на введення рядка;
  • для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію відповідно до Порядку та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 10 указується «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення.

Разом з тим, Порядком передбачено, що в останньому рядку розд. I вказуються загальні суми нарахованого доходу за графою 3а, виплаченого доходу – за графою 3, нарахованого податку – за графою 4а, перерахованого податку – за графою 4, сума нарахованого військового збору – за графою 5а, сума перерахованого військового збору – за графою 5.

Враховуючи викладене, у разі подання додатка 4ДФ до Розрахунку з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий» та заповнення рядків на вилучення одного помилкового рядка з попередньо внесеною інформацією і введення нового або пропущеного рядка, підсумковий рядок «Всього» по графам 3а, 3, 4а, 4, 5а та 5 розд. I не заповнюється.

За матеріалами ЗІР

Рядок “Усього” в додатку 4ДФ: чи треба заповнювати
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У ФОКУСІ ⏩ Розглянемо основні правила подання уточнюючого Розрахунку та наведемо приклади, як застосувати ці правила у різних ситуаціях ⏪

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді