Уряд посилює контроль за оформленням трудових відносин

Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» від 05.09.2018 № 649-р.

За цим документом Державна служба України з питань праці, ДФСУ, ПФУ, Нацполіція України, інші центральні органи виконавчої влади спільно з ОМС мають провести комплексні перевірки роботодавців, аби детінізувати ринок праці та доходи населення.

Уряд запланував:

  • підвищити ефективність державної політики захисту трудових прав людей;
  • зменшити кількість випадків незадекларованої праці;
  • посилити дисципліну сплати податків.

Прем’єр-міністр В. Гройсман зобов’язав вищезгадані органи до 05.10.2018 провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію, аби:

  • повідомити роботодавців про заплановані заходи;
  • зменшити випадки, коли роботодавці допускають до роботи найманих працівників з неоформленими трудовими відносинами.

З 05.10.2018 контролюючі органи проводитимуть перевірки, аби виявити неоформлених найманих працівників, оформлені трудові відносини під виглядом інших форм діяльності та інше.

Якщо перевіряльники виявлять в установі неоформленого працівника, роботодавцю загрожує штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, тобто 111 690 грн.

За інформацією Сектору комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді