Додаток 4ДФ: як заповнювати рядок 05 правильно

Винагорода за договорами цивільно-правового характеру підлягає відображенню у рядку 05 додатка 4ДФ.

Додаток 4ДФ: як заповнювати рядок 05 правильно

Цивільно-правовий договір – це угода між громадянином і підприємством або підприємцем, предметом якої є виконання фізичною особою певної роботи, спрямованої на досягнення конкретного результату.

Тобто за цивільно-правовим договором оплачується не процес праці, а його конкретний (кінцевий) результат, який визначається після закінчення роботи і оформляється актом приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), на підставі якого і здійснюється виплата винагороди.

Наказом Мінфіну №4 затверджені форма Податкового розрахунку та Порядок його заповнення та подання.

Відповідно до цього до Порядку, загальна частина Додаток 4ДФ до Розрахунку містить інформацію про реквізити, де у рядку 05 навпроти напису «Працювало за цивільно-правовими договорами» проставляється кількість працівників, які працюють за ЦПД у звітному періоді, по яких здійснюється нараховування доходу за ознакою доходу «102».

Враховуючи викладене, якщо податковим агентом протягом звітного місяця (кварталу) укладалися ЦПД з фізособами та здійснювались виплати винагороди, то кількість таких фізичних осіб відображається у рядку 05 «Працювало за цивільно-правовими договорами» Додатка 4ДФ до Розрахунку.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді