20-ОПП: коли та як подаємо

Повідомлення за формою №20-ОПП мають подавати всі платники податків - як юридичні, так і фізичні особи - підприємці в разі наявності, виникнення, зміни типу об’єкта оподаткування.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

20-ОПП: коли та як подаємо

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Об’єктами оподаткування є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Однак, такі об’єкти повинні визначатися для кожного податку окремо, виходячи з норм відповідних розділів Податкового кодексу.

Тобто, у повідомленні за формою №20-ОПП зазначають усі приміщення, якими користується підприємство та має у своєму розпорядженні, усі види транспорту, заправки, скважини, котли, сховища, земельні ділянки та інше. Включаючи також об’єкти, які здаються в оренду та орендується у інших осіб.

Під час надання повідомлень за формою №20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації, наприклад, якщо подається інформація про об’єкти оподаткування - офіс, склад, склад-магазин, розташовані в одному офісному центрі за одною адресою, достатньо надати інформацію за одним із типів, зазначивши у найменуванні – офіс або склад.

За матеріалами ДПС

20-ОПП: коли та як подаємо
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор журналу «Головбух: Праця та зарплата»
Рік бухгалтера починається з нових показників мінзарплати і прожиткового мінімуму. Щомісяця відстежуйте, чи не порушили мінзарплатного правила. Контролюйте застосування ПСП. Пам’ятайте про мінімальний і максимальний страховий внесок. Виплати працівникам порівнюйте із граничними сумами, щоб не порушити соцстандартів і правильно оподаткувати.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді