ДПС: відсутність 20-ОПП — серйозний доказ ризиковості підприємства

Про це зазначив заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

ДПС: відсутність 20-ОПП — серйозний доказ ризиковості підприємства

За його словами, сьогодні обраховувати та сплачувати податки можливо досить легко – просто кажучи не виходячи зі свого офісу, податковим законодавством чітко передбачено порядок та механізм для цього.

Один із видів податкового контролю – це облік платників податків. Законодавством визначено, що взяттю на облік або реєстрації у контролюючих органах підлягають всі без винятку платники – процедура може відбуватися як за основним місцем обліку, так і за місцем розташування підрозділів підприємства.

Звітуючи про ці об’єкти платники податків мають подавати Форму 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».

Слід зазначити, що повідомлення про об’єкти оподаткування не дублює податкову звітність, а дає додаткову інформацію про наявність, місцезнаходження і поточний стан об’єктів оподаткування платника.

За матеріалами ДПС

ДПС: відсутність 20-ОПП — серйозний доказ ризиковості підприємства
ЛЮДМИЛА КРАВЧЕНКО,керівник експертної групи Експертус Головбух
Дізнайтеся, які помилки ревізори вже виявили у ваших колег!

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді