Складання карти умов праці робочого місця: чи є в компетенції Держпраці

У Держпраці пояснили чи в компетенції Управління створення за зверненням громадянина комісії щодо правильності складання карти умов праці його робочого місця у шкідливих умовах праці та проведення експертизи документів на встановлення їх достовірності.

Доплата за роботу з деззасобами - аргументи для ревізорів

Складання карти умов праці робочого місця: чи є в компетенції Держпраці

Згідно з Порядком №442, атестація проводиться атестаційною комісією, визначається наказом по підприємству в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років.

Результати атестації робочих місць за умовами праці є єдиною прийнятою підставою для об’єктивної оцінки умов праці та обґрунтованого надання працівникам, які працюють у шкідливих і важких умовах пільг, компенсацій та застосовуються протягом 5 років після їх затвердження наказом.

Атестацію робочих місць проводить атестаційна комісія, яка створюється на підприємстві згідно із наказом керівника підприємства, в якому визначаються її склад та повноваження.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

Щодо створення комісії для перевірки правильності складання карти умов праці та проведення експертизи документів на встановлення їх достовірності, то згідно з Положенням № 84, Управління Держпраці не наділене відповідними повноваженнями.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13843

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді