Навчання держслужбовців і посадових осіб ОМС за кордоном

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
НАДС затвердило Методичні рекомендації щодо особливостей укладення та виконання договору між державним службовцем/посадовою особою місцевого самоврядування і органом, який направляє, про направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон.

навчання держслужбовців і посадових осіб

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Договір про направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон укладається відповідно до:

  • Порядку організації професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за кордоном, затвердженого постановою КМУ від 15.09.2023 № 990;
  • наказу НАДС від 14.11.2023 № 182-23, яким затверджені Порядок укладення договору про направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон та типову форму цього договору.

Договір укладають у разі направлення державного службовця/посадової особи місцевого самоврядування на професійне навчання за кордон строком більш як на 6 місяців. Під строком професійного навчання в контексті укладення договору рекомендується розуміти строк, зазначений у відповідній програмі професійного навчання, без урахування часу перебування у дорозі до місця професійного навчання і назад.

У Методичних рекомендаціях, які затверджені наказом НАДС від 27.02.2024 № 33-24, наведені вказівки:

  • як заповнювати, оформлювати, підписувати договір;
  • умови відпрацювання держслужбовцем/посадовою особою місцевого самоврядування після такого навчання;
  • порядок визначення суми коштів, що підлягає відшкодуванню до державного, місцевого бюджету, а також приклад такого розрахунку.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12309

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
46789

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47038

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9005

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді