Трудовий стаж: все про способи підтвердження

Для аналізу документів про стаж, ПФУ рекомендує подати документи на оцифровування.

СКАЧАТИ зразок довідки про страховий стаж

Трудовий стаж: все про способи підтвердження

Для цього необхідно за допомогою КЕП через особистий кабінет на вебпорталі е-послуг ПФУ надати заяву у меню “Комунікації з ПФУ”, далі обрати вкладку “Відомості про трудові відносини” та долучити скан-копії документів про стаж у кольоровому вигляді.

Пенсійний фонд зауважує, якщо в трудовій книжці відсутні записи про періоди роботи до 01.01.2004 або є виправлення, або неточні записи — трудовий стаж можна підтвердити наступними документами:

  • довідками з посиланнями на відповідні накази про прийняття на роботу та звільнення з роботи;
  • особовими рахунками і відомостям про нарахування заробітної плати;
  • посвідченнями, характеристиками, письмовими трудовими договорами і угодами з відмітками про їх виконання та іншими документами, які містять відомості про періоди роботи.

За відсутності зазначених документів, приймаються членські квитки профспілок. При цьому періоди роботи підтверджуються лише за той час, за який є відмітки про сплату членських внесків.

Для підтвердження стажу необхідно звернутись:

  • на підприємство (або до правонаступника), де особа працювала;
  • якщо підприємство припинило діяльність, то до архівної установи у тій місцевості, де людина працювала;
  • до органів пенсійного фонду, за умови надання інформації про місця знаходження підприємства/установи, до якої необхідно направити запит та копій документів особи, яка потребує допомоги.

За матеріалами ПФУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23133

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35978

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
50566

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді